Advert
Advert

ŞANLIURFA’DA BİR İLK!

SBÜ Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde bir hastaya Mikro Cerrahi yöntemle serbest doku nakli yapıldı. Bu operasyon Şanlıurfa’da ilk olma özelliğini taşıyor.

ŞANLIURFA’DA BİR İLK!
Bu içerik 1301 kez okundu.
Advert

Siverek’te trafik kazası sonrası sağ ayak sırtında deri ve deri altı doku kaybının olduğu geniş ve açık yara nedeniyle, Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edilen 7 yaşındaki çocuk hastaya Şanlıurfa’da bir ilk olma özelliğini de taşıyan Mikro Cerrahi yöntemiyle serbest doku nakli yapıldı. Plastik Cerrahi doktorlarından Uzm. Dr. Yakup IŞIK ve Uzm. Dr. Sedat AVŞAR başarılı bir ameliyata imza atarken konuyla ilgili Uzm. Dr. Yakup IŞIK şu açıklamalara yer verdi. “ Hastanın ayak kemiklerini de açıkta bırakan kötü bir yarasının olması nedeniyle Mikro Cerrahi yöntemiyle serbest doku nakli yapma kararı aldık. 4 saat süren başarılı bir operasyonla hastanın sol uyluk bölgesinden alınan deri ve deri altı dokusu, damarı ile birlikte hastanın sağ ayağına sorunsuz bir şekilde nakledildi. Hastanın durumu gayet iyi ve çok yakın zamanda taburculuğunu planlıyoruz ” dedi.

Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim V. Dr. İdris DAĞ ise hastayı ziyaret edip geçmiş olsun dileklerinde bulunarak şunları söyledi; Son zamanlarda Hastanemizde bölgede ilk olma özelliğini taşıyan başarılı operasyonlar yapılıyor. Mikro Cerrahi yöntemle serbest doku nakli ameliyatı ülkemizde bir kaç merkezde gerçekleştirildiğini ve artık Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de yapılabildiğini belirten Dağ, bu operasyonu başarı bir şekilde gerçekleştiren Plastik Cerrahi doktorlarımızdan Uzm. Dr. Yakup IŞIK ve Uzm. Dr. Sedat AVŞAR’ a teşekkür ediyorum dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.