Advert
Advert

Evde Sağlık Hizmetleri Faaliyetleri.

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetleri kapsamında Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak ekibimiz evde sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen hastaları yerinde değerlendirerek kapsam dahilinde tedavi ve bakım planları hazırlayıp uygulanmaktadır.

Evde Sağlık Hizmetleri Faaliyetleri.
Bu içerik 1861 kez okundu.
Advert
Haberin videosu için tıklayın!

Evde Sağlık Hizmetleri Birim Sorumlusu İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Umut SERT evde sağlık hizmetleri kapsamına alınan hastaların havalı yatak, hasta bezi, idrar sondası, sürekli kullanımı belgeli ilaç raporları gibi tedavilerine yardımcı olabilecek tıbbi cihazların imkanlar ölçüsünde temini ve raporlandırılmasını sağlamaktadır.

Evde sağlık hizmetinden son dönem kanser hastaları, kas hastalıkları olan hastalar, kronik rahatsızlığı olan hastalar, kronik rahatsızlığı nedeniyle hastanede sürekli yatarak tedavi olması gereken yürüyemeyen, yaşlı, yatağa bağımlı, kendi özel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayan bireyler (Alzheimer, demans, felç gibi durumlar) yararlanabilmektedir.

Başvuru 444 38 33 numaralı telefonlar aracılığıyla yapılmaktadır. Başvurusu alınan hastanın adres ve kimlik bilgileri alınarak evde muayene için randevusu verilir. Belirtilen kriterlere uygun olduğu belirlenen hastalar için kayıt dosyası oluşturulur.

1 Ağustos 2016’ da faaliyete başlayan birimimiz bu zamana kadar toplamda 1921 hastaya hizmet vermiş olup şu an kayıtlı 1068 hastamız bulunmaktadır. Son 1 ay içerisinde 401’ i kadın olmak üzere toplam 714 hastaya evde sağlık hizmeti verildi.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi olarak hedefimiz imkanlarımız dahilinde bize ihtiyaç duyan tüm hastalarımıza tıbbi ve psikososyal destek sağlamaktır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.