Advert
Advert

Eyyübiye Belediyesi Millet Kıraathaanesi Kitap Otağını Hizmete Açtı

Eyyübiye Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ‘Millet Kıraathanesi Kitap Otağını’ düzenlenen törenle hizmete sundu. Açılışta konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye’ye ilkleri kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Eyyübiye Belediyesi Millet Kıraathaanesi Kitap Otağını Hizmete Açtı
Bu içerik 921 kez okundu.
Advert

Eyyübiye Belediyesi, Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan ‘Millet Kıraathanesi Kitap Otağını’ düzenlenen törenle hizmete sundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde müjdesini verdiği ‘Millet Kıraathaneleri’ ile aynı özellikleri taşıyan ‘Kitap Otağı’ Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katılımıyla açıldı. Dombra eserinin bestekarı Arslanbek Sultanbekov’un da konser verdiği açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşların hem kitap okuyup hem de kaliteli vakit geçirebilecekleri alanda çay ve içecek servisi belediye tarafından ücretsiz olacak. Vatandaşlar huzurlu bir ortamda kitaplarını okurken kendilerine sunulan imkanlardan da ücretsiz bir şekilde faydalanacaklar. İçerisinde kütüphane, klimalı kitap okuma çadırı, mescit ve yeşil alanın yer aldığı ‘Millet Kıraathanesi Kitap Otağı’nın açılışına; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayları Güler Kama İzol, İbrahim Toru, AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Halil Peltek, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, Gazeteci-Yazar Süleyman Özışık,  Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba’nın Eşi Gül Fakıbaba, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’nin eşi Ayşe Ekinci, AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış programında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci,” Sayın Bakanımızın önderliğinde hizmetkarlık yapmak bizim için şereftir. Biz böylesi güzel bir ilçeye ne yapsak azdır. Önemli olan ‘Yaparsa AK Parti Yapar’ düsturundan hareketle, eğer bir değişim varsa AK Parti ile başlamıştır. Eyyübiye’de artık güzel şeyler konuşuluyor ve güzel projelere imza atılıyorsa AK Parti sayesindedir. Bundan sonraki süreçte de inşallah daha güzel çalışmalara imza atacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın ‘Millet Kıraathanesi’ olarak adlandırdığı fakat önceden bizim ‘Kitap Otağı’ şeklinde isimlendirdiğimiz fakat işlev olarak aynı işlevi görecek olan bu projemizle, buraya gelen misafirlerimize hem kitap okuma fırsatı sunmuş olacağız hem de çeşitli ikramlardan faydalanmalarına olanak sağlayacağız. Bu faaliyetlerle kültür ve sanatın merkezi olan ilimizde bu tarz faaliyetlerle de daha güzel işlere imza atmış olacağız. “dedi.

Çalışmalarından dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’yi tebrik eden Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ise,”Sayın Belediye Başkanımızı yürekten kutluyorum. Gerçekten sadece AK Parti hükümetleri olarak değil, AK Belediyeler de çok büyük işler yaptılar. Büyük işlerin ve projelerin altına her zaman AK Belediyeler imza atmıştır. Bu bağlamda Mehmet Beyi bir kez daha kutluyorum. Milletin Kıraathanesi de Şanlıurfa’dan başlamış oldu. Şanlıurfa’dan başlayan bu projemiz inşallah dalga dalga ülke geneline yayılacaktır. Ben bir kez daha emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum. “şeklinde konuştu.

Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyan alanın açılışında vatandaşlara seslenen AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Bahattin Yıldız, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayları Güler Kama İzol, İbrahim Toru ile AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Moğal da, bu güzel eserin Şanlıurfa’ya kazandırılmasından dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve ekibine teşekkür ettiler.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti