Advert
Advert

Eyyübiye’de Tapu Sorunu Tarihe Kavuşuyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘İmar Barışı’ kanunu ile yıllardır kangren haline gelen tapu sorununun çözümüne ilişkin bilgilendirme toplantılarına başladı.

Eyyübiye’de Tapu Sorunu Tarihe Kavuşuyor
Bu içerik 945 kez okundu.
Advert

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘İmar Barışı’ kanunu ile yıllardır kangren haline gelen tapu sorununun çözümüne ilişkin bilgilendirme toplantılarına başladı. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ‘ İmar Barışı Bilgilendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi. Son çıkan kanun ile yıllardır kangren haline gelen tapu sorunu kökten çözülüyor. Tapu sorunundan dolayı yıllardır mağduriyet yaşayan vatandaşlar da tapularına kavuşacak. Eyyübiye ilçesinin de en büyük sorunlarından biri olan tapu sorununa yönelik bilgilendirme çalışmaları başlatan Başkan Ekinci, Osmanlı Mahallesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların daha hızlı ve kolay bir şekilde sorununu çözmeye yönelik bilgilendirme toplantıları, mobil ekipler kurularak gerçekleştirilecek. Bu kapsamda ilk toplantısını Osmanlı Mahallesinde başlatan Eyyübiye Belediyesi, hızlı ve seri bir şekilde ilçe genelinde bilgilendirme toplantılarına devam edecek.

Vatandaşlara tapu sorunun çözümüne yönelik bilgiler aktaran Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, çıkan yasa ile tapu sorunun tarihe kavuştuğunu belirtti. Başkan Ekinci,” İmar barışı nedir diye soracak olursanız, bu kanuna göre siz herhangi bir yerde gerek maliye hazinesi gerek kendi yerinizde olup imara aykırı bir yeriniz var ise yapacağınız başvuru ile evinizin değerini siz belirliyorsunuz. Onun yüzde 3'ünü yapı kayıt belgesi için ilgili Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne yatırıyorsunuz. Bu işlemden sonra orası kanunen sizin olmuş oluyor.  Daha önce burada oturuyordunuz ve kullanamıyordunuz banka teminatı ve benzeri şeyler için evinizi gösteremiyordunuz, iskan alamıyordunuz buna benzer farklı sorunlar var arkadaşlar sizlere izah edecekler. Çok şükür bu kanun ile bunlar artık çözüldü. Bu çok büyük bir devrimdir, bu çok büyük bir kanundur .Lütfen bu kanundan istifade edin. Hepimiz biliyoruz 24 Haziran seçimlerine hızlı bir şekilde gidiyoruz. Ak Parti'nin son 16 yılda yaptıkları gözler önünde. Sadece tapu sorunu değil, yüzlerce sorun hükümetimiz zamanında çözüme kavuştu. Şimdiden tapularını alacak olan vatandaşlarıma hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti