Advert
Advert

Şanlıurfa Basketbol Tarihinde Bir İlk , Şutimspor EBBL Türkiye Finalleri'nde

Şanlıurfa tarihinde bir ilke imza atan Şutimspor, Erkekler Bölgesel Basketbol Ligi'nde Türkiye Finalleri'ne gitmeye hak kazandı.

Şanlıurfa Basketbol Tarihinde Bir İlk , Şutimspor EBBL Türkiye Finalleri'nde
Bu içerik 1924 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa'da birkaç basketbol sever tarafından kurulan kulüp , sezona Yerel Büyük Erkekler Ligi'ni namağlup Şampiyon tamamlayarak başladı. Şampiyon olan Şutimspor EBBL'ye katılmaya hak kazandı ve 6 takımdan oluşan 6. Bölge grubunda toplam 8 maç yaparak grubu 3. sırada bitirdi. Böylece Şutimspor 23-27 Mayıs tarihlerinde Batman'da düzenlenen Türkiye Yarı Finalleri'ne katılma başarısını gösterdi. Ancak takım burada da başarılarına yenisini ekledi ve 2 galibiyet alıp  4-10 Haziran tarihinde Konya'da düzenlenecek olan Türkiye Finalleri'ne gitme biletini elde etti . Şanlıurfa tarihinde ilk kez bir E.B.B.L. düzeyinde bir ilke imza attı. Şanlıurfa'ya bu başarıyı getiren  Şutimspor'un sıradaki hedefi ise kazandıkları başarıya bir yenisini ekleyip Konya'dan zafer ile ayrılmak ve  Şampiyon olarak Türkiye Erkekler Basketbol 2.Ligi'ne gidebilmek...

            Tamamı profesyonel sporculardan oluşan Şutimspor oyuncularının Şanlıurfa tarihinde bir ilke imza atmaktan başka özellikleri de var. Sporcular ve teknik kadro dahil takımın hiçbir üyesi bu başarılardan maddi kazanç elde etmiyor. Yani takımın tamamı GÖNÜLLÜ basketbol severlerden oluşuyor  ve işlerini severek yapıyorlar. .12 Kişilik oyuncu kadrosu ve 3 kişiden oluşan teknik kadro yıl içinde yaşadıkları maddi ve manevi birçok zorluğa rağmen hiçbir zaman geri adım atmamış ve sorunların üstesinden gelerek Şanlıurfa'mıza bir ilki yaşatmışlardır.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.