Advert
Advert

1200 İnşaat İşçisine Mesleki Eğitimle Sertifika Verildi

Haliliye Belediyesi ve İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneğinin işbirliğiyle inşaat işçilerinin Mesleki Yeterlilik Sertifikası almalarını sağlamak amacıyla başlatılan Mesleki Yeterlilik Eğitiminin ilk grubunu tamamlayan bin 200 işçiye sertifikaları düzenlenen törenle taktim edildi. İşçilerin sertifikalanması için çalışmayı başlatan Başkan Fevzi Demirkol, “Bu sertifikalar, sadece Şanlıurfa’da değil, bütün Türkiye’de geçerli olacaktır. Bu vesileyle sertifikalarınız hayırlı olsun” dedi.

1200 İnşaat İşçisine Mesleki Eğitimle Sertifika Verildi
Bu içerik 1355 kez okundu.
Advert

Başkan Fevzi Demirkol’un girişimleriyle Şanlıurfa İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği üyelerinin Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmaları amacıyla başlatılan çalışma kapsamında ilk grup işçilerin, eğitim ve sınav süreci tamamlandı. Eğitimi başarıyla tamamlayan bin 200 işçiye, sertifikalarının dağıtılması amacıyla tören düzenlendi. Törene Başkan Fevzi Demirkol, AK Parti İl Başkanvekili Bahattin Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanvekili İlhami Günbegi, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, İnşaatçılar ve Yapıcılar Dernek Başkanı Emin Demirkol, bürokratlar, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, teşkilat üyeleri ve inşaat işçileri katıldı.

Programın açılışında konuşan Doğu Per Mesleki Eğitim Belgelendirme Şirketi Genel Müdürü Doğan Şengül, yürütülen çalışmayla ilgili bilgiler vererek, Başkan Fevzi Demirkol’a teşekkür etti. İnşaatçılar ve Yapıcılar Dernek Başkanı Emin Demirkol da, inşaat işçilerinin mesleki yeterlilik belgelerini almalarında Başkan Fevzi Demirkol’un öncü olduğunu ve bu nedenle teşekkür ettiklerini söyledi.

 

Programda son olarak konuşan Başkan Fevzi Demirkol ise inşaat işçilerinin aldıkları bu sertifikayla Türkiye’nin tüm illerinde çalışabileceklerinin altını çizerek, şunları söyledi:

“5544 sayılı Mesleki Yeterlilik Kurumu Kanunu ile birlikte bazı meslek dallarında mesleki eğitim ve mesleki yeterlilik eğitimi gerekmektedir. Bugün, İnşaatçılar ve Yapıcılar Derneği Başkanı Sayın Emin Demirkol’un yönetiminde, Doğu Per Şirketi tarafından esnafımıza kalıpçılık, demircilik, sıvacılık ve yine aynı şekilde seramikçilik alanında eğitimler düzenlendi. Bu eğitimler noktasında bin 200 esnafımız sertifika almaya hak kazandı. Bu sertifikalar, sadece Şanlıurfa’da değil, bütün Türkiye’de geçerli olacaktır. Bu vesileyle sertifikalarınız hayırlı olsun.”

 

Program, konuşmaların ardından inşaat işçilerine sertifikalarının dağıtılmasıyla sona erdi. Bin 200 kişinin eğitiminin tamamlanmasıyla birlikte eğitimler, dernek üyesi diğer işçilerin katılımıyla devam ediyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti