Advert
Advert

Eyyübiye Belediyesi Seyir Tepesini Yeniliyor

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Seyir Tepesi Bayrak Direği Çevre ve Peyzaj düzenleme çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Başkan Ekinci,” Yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan bölgeyi daha da güzel bir görünüme kavuşturuyoruz.” Dedi.

Eyyübiye Belediyesi Seyir Tepesini Yeniliyor
Bu içerik 774 kez okundu.
Advert

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Seyir Tepesi Bayrak Direği Çevre ve Peyzaj düzenleme çalışmalarının yapıldığı alanda incelemelerde bulundu. Başkan Ekinci, yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri olan ve kamuoyunda Seyir Tepesi olarak adlandırılan bölgede Eyyübiye Belediyesi tarafından yürütülen çalışmaları yerinde denetledi. Belediye Başkan Yardımcısı Osman Bilden’le birlikte çalışmaların yapıldığı bölgede incelemelerde bulunan Başkan Ekinci, bölgenin kısa süre içinde yeni görünümüyle görücüye çıkacağını belirtti. Çifkubbe civarında yürüyüş merdiven alanı olarak adlandırılan bölgede görüntü kirliliğinin giderilmesi ve alanın halka açılıp ziyaret alanı olarak nezih bir mekan haline getirilmesini amaçlayan çalışmalar sonucunda bölgede; merdiven yürüyüş alanı olarak adlandırılan ve deformasyona uğrayan taşların yeniden kaplanması, taş bank oturum alanlarının yenilenmesi, taş banktan çöp konteynerlerinin yapılması, engelli vatandaşlar da düşünülerek engelli yürüyüş alanı kazandırılması, duvar ve cephe kirliliğinin giderilmesi, kalan mahal kısımlarda yeşillendirme çalışmaları yapılacak.

Çalışmaların 20 gün gibi kısa bir sürede bitirileceğini belirten Başkan Ekinci,” Seyir Tepesi Çevre Düzenlemesi Eyyübiye Belediyemiz tarafından yapılıyor. Yaklaşık maliyeti 600 bin Tl’dir. Balıklıgöl’den Seyir Tepesine doğru giderken gerek çevre düzenlemesi gerekse de taş zeminin döşenmesi ve seyir tepesi civarındaki rekreasyon alanlarının düzenlemesi işlemini belediye ekiplerimiz tarafından yapılıyor. İnşallah 20 gün içinde bu çalışmayı bitirmiş olacağız. İlimize gelen yerli ve yabancı turistlerin yaptıkları ziyaretlerde daha güzel ve estetik bir alan görmelerini sağlayacağız. Bu düzenleme ile seyir tepesine çıkıp Şanlıurfa’yı izleyenler çevrenin daha temiz olduğunu görecekler. Bu bölge kamunun ortak alanı ve bu şekilde kalmaya devam edecek.” Dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti