Advert
Advert

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Belirlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, 445 Belediyenin üyesi olduğu Tarihi Kentler Birliği Başkanı oldu. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'dan görevi devir alan Başkan Nihat Çiftçi, dönem Başkanlığını gerçekleştirecek.

Tarihi Kentler Birliği Başkanı Belirlendi
Bu içerik 818 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine geldiği günden bu yana yenilikçi ve dev projelerle Türkiye genelinde bir çok ödüle layık görülerek adını sıkça söz ettiren Başkan Nihat Çiftçi, Tarihi Kentler Birliği Başkanı oldu.

 

İstanbul'da düzenlen Tarihi Kentler Birliği toplantısında katılarak Tarihi Kentler Meclis Üyeleri tarafından Başkan adayı gösterilen Başkan Nihat Çiftçi, Katılımcı üyelerin oylarını alarak Başkan seçildi.

 

ÇİFTÇİ; TARİHİ VE KÜLTÜRÜ KORUYAN BİR BİRLİĞİN BAŞKANI OLMAK GURUR VERİCİ

 

Düzenlenen seçimin ardından gerçekleştirilen görev tebliği ile ilgili  burada açıklamada bulunan Başkan Nihat Çiftçi, "Tarihi Kentler Birliği gibi kendine geçmişi, tarihi, kültürü dolayısıyla insanı insan yapan değerleri sahiplenen koruyan ve geleceğe aktaran bir birliğin başkanı olmak benim için gerçekten çok büyük bir onur kaynağıdır" dedi

 

Açıklamasında Başkan Nihat Çiftçi, "Birlik yönetiminde bulunan başkan yardımcılarına, divan üyelerine, encümen ve komisyonda görev alan arkadaşlara, beni bu göreve layık gören meclis üyelerimiz ile Tarihi Kentler Birliği Danışma Kuruluna, Türkiye’de tarihi miras korumacılığını yerelden uluslararası boyutlara taşıyan belediyelerimizin yöneticilerine, çalışanlarına ve katkı sağlayan herkese yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Çok önemli bir görevi tevdi ettiğinizi biliyorum.  Allah'ın izni ile Türkiye'mizi  Tarihi ve kültürel anlamda tanıtmak ve geliştirmek için bir çok önemli çalışmaları birlikte yürüteceğiz. Bu kutlu görevde desteklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığımızı yapan 2000 yılında kuran Erdoğan başkanımızla başlayan bu yolculukta gerek görev alan, gerekse kentlerimizi hem bu birliği kurumsallaştıran ve şu an Çevre ve Şehircilik Bakanı olan çok değerli Mehmet Özhaseki Başkanımıza, aynı şekilde tarih ve kültürü kentlerimizde yaşatan başkanımıza teşekkür ediyorum. Bilgi birikimleriyle aramızda bulunan, yaşatılması ve geleceğimize miras olarak taşınmasına vesilen olan başkanlarımıza teşekkür ederek, onların gösterdiği hedefler doğrultusunda hep birlikte gideceğimizi söylüyorum son olarak görevini devir almış olduğum Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz Başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

 

Öte yandan Başkan Nihat Çiftçi, Kendisini aday olarak gösteren Türkiye Tarihi Kentler Birliği Meclis Üyeleri olan Akçakale Belediye Başkanı Abdülhakim Ayhan, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz ve diğer meclis üyelerine teşekkür etti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.