Advert
Advert

“Eyyübiye Okuyor” projesinde ödül töreni

“Eyyübiye Okuyor” projesi kapsamında Kitap Okuma Şenliği ve Ödül Töreni düzenlendi. Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından aylardır büyük bir titizlikle yürütülen “Eyyübiye Okuyor” projesinde başarı gösteren okul ve öğrencilere görkemli bir tören ile ödüller verildi.

“Eyyübiye Okuyor” projesinde ödül töreni
Bu içerik 1180 kez okundu.
Advert

Eyyübiye Çamlık Parkı’nda gerçekleştirilen törene Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Canbek, Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Necati Taş, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı. 

“OKUMAK CEHALETE MEYDAN OKUMAKTIR” 
Yıl boyunca projede başarı gösterenlere ödüllerin dağıtıldığı törende bir konuşma yapan Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Demir, “Eyyübiye Okuyor” projesinin 2018-2018 Eğitim Öğretim Yılı başında “Okumak cehalete meydan okumaktır” şiarıyla hazırlanıp uygulamaya konduğunu söyleyerek projenin bugün geldiği noktayı büyük bir mutluluk ve memnuniyetle karşıladıklarını belirtti. 
“EYYÜBİYE BELEDİYESİ 40 BİN KİTAP İLE PROJEYE CAN SUYU OLDU”
Projenin yalnızca bir okuma projesi olmadığının altını çizen Demir “ Bu proje aynı zamanda umudun, birliğin, beraberliğin ve memleket için çabanın projesidir. Toplumda değişim ve gelişimin merkezinde yer alan okullarımızda başlattığımız projemizin bugün bütün vatandaşlarımız tarafından sahiplenildiğini görmekten son derece mutluyuz. 40 bin kitap desteği ile projemize can suyu olan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye ve projeye destek olan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.
“TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KİTAP OKUMA PROJESİ”
Projeyi yürüten ekibin başında bulunan Eyyübiye İlçe Milli Eğitim Müdrü Osman Arpag ise her gün 100 bin öğrencinin kitap okuduğu projenin Türkiye’nin en büyük kitap okuma projesi olduğunu söyledi. 
“28 MİLYON 290 BİN 415 SAYFA KİTAP OKUNDU”
Eyyübiye’nin 385 bin nüfusu, 114 bin öğrencisi ve 4 bin eğitimcisi ile büyük bir aile olduğunu söyleyen Arpag “Bu ailenin her bir ferdi bizim için çok kıymetli. Eğitim yılının başından beri yürüttüğümüz projede yöneticiler, her hafta veliler en az iki kez olmak üzere çocukları ile birlikte kitap okuma saatine eşlik ettiler. Toplamda 479.489 kitap, 28 milyon 290 bin 415 sayfa kitap okundu. Türkiye Yazarlar Birliği ile kurulan işbirliği neticesinde 6 okulda 6 yazarlık Atölyesi 116 öğrenci yazarlığın ilk adımını attı” şeklinde konuştu. 
“NEY DİNLETİSİ EŞLİĞİNDE KİTAP OKUNDU”
Kanuni Sultan Süleyman Orta Okulu folklor ekibi ve Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi’nin Suriyeli kursiyerlerinden oluşan Suriye Çocuk Korosu’nun da sahne aldığı ödül töreninde ayrıca Eyyübiye Halk Eğitimi Merkezi Usta Öğreticisi Neyzen Ahmet Ateş’in ney dinletisi eşliğinde alanda bulunan herkes 20 dakika boyunca kitap okudu. Okuma etkinliğinin ardından dereceye giren okul ve öğrencilere plaket, altın ve bisikletten oluşan ödüller verildi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.