Advert
Advert

Bakan Eroğlu: Şanlıurfa Orman Fakiri Bir il

Bakan Eroğlu, Şanlıurfa’nın orman fakiri bir il olduğunu hatırlatarak, Tektek dağlarının uygun bölgelerine de fıstık ve zeytin ağaçları dikmeyi planlıyoruz. Üç yıl bakım masraflarını devlet yapacak, gelirleri de oradaki insanlarımıza ait olacak” dedi.

Bakan Eroğlu: Şanlıurfa Orman Fakiri Bir il
Bu içerik 4924 kez okundu.
Advert

Geçtiğimiz Hafta Şanlıurfa ziyaretinde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Şanlıurfa’ya içme suyu ve sulama suyu sağlamak için inşa edilen barajlar ve göletler hakkında bilgiler veren Eroğlu, ıslah edilen dereler ve ağaçlandırma çalışmaları hakkında gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.

Mardin, Ceylanpınar, Siverek, Suruç sulama kanalları ve hazırlığı yapılan sulama projeleri hakkında da bilgiler veren Bakan Eroğlu, Şanlıurfa’nın orman fakiri bir il olduğunu hatırlatarak, “Yol çevrelerimizi, refüjlerimizi, köylerimizi ağaçlandıralım dedik. Bunun için köylülerimize fidan dağıtımı yaptık. Geçen yıl Şanlıurfa’daki altı kırsal mahallemizde gelir getirici nitelikte 126 bin 500 adet fidan diktik. Bu yıl da badem, fıstık, alıç, zerdali fidanları dikmeye devam edeceğiz. Tektek dağlarının uygun bölgelerine de fıstık ve zeytin ağaçları dikmeyi planlıyoruz. Üç yıl bakım masraflarını devlet yapacak, gelirleri de oradaki insanlarımıza ait olacak” dedi.

1972’den bu yana yaşanan en büyük kuraklığın 2017 yılında olduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, Atatürk Barajının su ihtiyacı olduğunu ve bu ihtiyacı, israfın önüne geçerek gidermeleri gerektiğini belirterek, “Yağmurlama ve damlama sulama yaparsak bu su bize yeter. Ama yapmazsak büyük sıkıntı yaşarız diye tahmin ediyoruz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Bayram Trafiği Hususunda Uyardı
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti