Advert
Advert

Köy okulunda ders ortasında puding keyfi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Dardağan kırsal Mahallesi’nde Birleştirilmiş Sınıf İlkokulunda 2 yıldır görev yapan öğretmen Ece Koyun, öğrencilerin okula devamını sağlamak amacıyla ders ortasında odun sobası üzerinde tencere ile öğrencilerine puding pişiriyor..

Köy okulunda ders ortasında puding keyfi
Bu içerik 1457 kez okundu.
Advert

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Dardağan kırsal Mahallesi’nde Birleştirilmiş Sınıf İlkokulunda 2 yıldır görev yapan öğretmen Ece Koyun, öğrencilerin okula devamını sağlamak amacıyla ders ortasında odun sobası üzerinde tencere ile öğrencilerine puding pişiriyor.
Öğretmen Ece Koyun bir taraftan ders anlatırken, bir taraftan da soba üzerinde kaynayan pudingi karıştırıyor. Odunlu sobasında pişen pudingi kendi elleriyle kaselere doldurup, öğrencilerine ikram eden fedakar öğretmen, hem öğrencilere tatlı bir ikramda bulunuyor hem de okula devamlarını sağlıyor.
Öğrencilerin pudingi çok sevmesi nedeniyle sık sık bu etkinliği yaptığını anlatan Ece öğretmen, "2 yıldır Dardağan İlkokulunda görev yapıyorum, öğrenci motivasyonunu ve okula devamını sağlamak amacıyla, sık sık böyle etkinlikler yapıyorum. Bunu yaptığımız zaman öğrencilerim okula daha hevesli geliyorlar. Bu sayede okulu çok daha seviyorlar. Bunun artılarını da görüyorum, çünkü öğrencilerim bu sayede okula daha hevesli geliyor ve derslerde daha istekli çalışıyorlar. Çocuklar için de olumlu oluyor, ders sıkıcı hale gelmiyor. Ders aralarında böyle etkinlikler yapmak daha eğlenceli hale de geliyor” dedi.
Öğretmenlerini çok sevdiklerini belirten 2. sınıf öğrencisi Duru Gülel, ise "Öğretmenimiz soba üzerinde tencereye süt döküyor ve uzun müddet karıştırıyor ve bize puding yapıyor, biz de afiyetle yiyoruz" dedi.
Öğrenci velileri de Ece öğretmenin öğrencilerine karşı fedakarca bir tutum içerisinde olduğunu belirterek, bu nedenle Ece öğretmenin kendileri için çok değeli olduğunu kaydetti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
İl Sağlık Müdürü Solmaz Halfeti de ki Sağlık tesislerini ziyaret etti
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.
Sağlığa Adanmış 25 yıla plaket.